Den svære aftensmad

Måske oplever du, at aftensmaden er svær hjemme hos jer?

At dit barn har svært ved at sidde stille…

Måske er det svært at komme med til bords…

Måske er appetitten lille (eller helt forsvundet)…

 

Jeg vil skynde mig at sige, at det er helt normalt. 

Aftensmaden er nemlig dét måltid, som er sværest for rigitg mange børn.

Hvorfor?

Fordi vores børn er trætte efter en lang dag. Og når vores børn er trætte, så påvirker det ofte appetitten.

Herudover er aftensmaden ofte det måltid, hvor vi forældre (som regel) har allerflest forventninger til hvad og hvor meget, de skal spise (eller vi HÅBER, at de vil spise🤞🏼).

Og sammen med dén kontrol, som vi hurtigt kan komme til at udvise ved spisebordet – ja, så kan barnets appetit fordufte endnu mere.

 

ER DIT BARN MERE SULTEN OG EFTERMIDDAGEN?

 

Hvis aftensmaden er svær hjemme hos dig – men at sulten om  eftermiddagsmaden måske er stor. Så kan du prøve at bytte lidt rundt på måltiderne.

Server “det store” måltid om eftermiddagen, hvis det er her, at dit barn er allermest sulten. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal lave aftensmad to gange (hvem har lige tid til det🙃).

Det betyder bare, at det skal være et godt måltid, som dit barn kan blive mæt af (fx rester fra igår, rugbrød, grøntsager, frugt, kiks, frikadeller fra fryseren etc).

Måske er dit barn ikke særlig sulten, når I sætter jer til bords om aftenen. Det er helt OK. Man kommer med til bords alligevel. Men det er altid op til vores børn hvor meget/lidt/om der spises. Fokuser i stedet på det hyggelige. Samværet. Og nyd din egen mad🥰

Dit barn sandsynligvis være sulten inden sengetid. Tilbyd en portion natmad på et bestemt tidspunkt, inden I børster tænder. Det ligger trygt og godt i maven🥰

Kh Charlotte

FÅ 15 HYGGELIGE SAMTALE-STARTERE, DER GØR DET SJOVT AT SIDDE VED SPISEBORDET.