Babys måltider 9-10 mdr

HØJDEPUNKTER

 

🥦 Mange babyer begynder at afvise skeen i denne alder. De vil hellere selv sidde med maden, end at blive madet af mor/far. Det er HELT normalt.

 

🥦 Tilbyd fingermad ved hvert måltid.

 

🥦 Du kan sagtens tilbyde grød og mos. Hvis din baby tillader det, så kan du made hende. Men lyt til din babys signaler. Hvis hun gerne selv vil sidde med det, så lad hende endelig det.

 

🥦 Lad gerne din baby smage af din mad, hvis din baby vil. Det skal selvfølgelig være noget, der passer til babys tyggeevne.

 

🥦 I denne alder kan du tilbyde 3-6 måltider om dagen. Men gør, hvad der fungerer for jer. Måske er det 2 måltider – måske er det 6. Du skal ikke stresse over det – I skal nok nå det hele❤️

 

🥦 Hvad angår portionsstørrelse så giv din baby mad, indtil din baby ikke er interesseret mere/mæt.

 

🥦 Tilbyd altid maden, når din baby er frisk og udhvilet. Måske har I fundet en måltidsrytme, hvilket er fint. Husk blot at det er meget normalt, at rytmerne ændrer sig hele tiden.

 

🥦 Sørg for at der altid er noget mad på bordet, som din baby kan lide. Men det er lige så vigtigt at tilbyde mad, som din baby øver sig på. Og nogle gange kan det tage lang tid at lære at blive tryg ved noget ny mad. Bliv ved med at servere det.

 

🥦 Måske undrer du dig over at din baby stadig grisser så meget. Det er helt normalt – og det bliver langsomt bedre med tiden. Hæng i!

 

🥦 Sørg for at fyre godt op for smagsoplevelsen. Brug gerne masser af krydderier, hvidløg osv. Det er med til at forebygge “kræsenhed” senere hen.

 

🥦 Sørg for at variere madens konsistens og struktur, så din baby hele tiden kan øve sine tyggeevner og sanseoplevelse. Husk dog at baby ofte skal bruge tid på at vænne sig til nye forandringer omkring maden.

 

🥦 Du kan opleve at din baby begynder at afvise noget mad, som hun har kunne lide før (fx grøntsager og kød). Det er også helt normalt, og det går over hurtigere, hvis du ikke blander dig i, hvad og hvor meget din baby spiser. Du må endelig ikke presse på. Hop over i mit medlemskab KLUB MINI og se min video om ansvarsfordelingen ved spisebordet i modulet “START DIN BABYS MADREJSE HER”.

 

🥦 Hjælp din baby med at øve sig på at drikke af åben kop.

 

BLIV EN DEL AF KLUB MINI

Klub Mini er mit store online spiseunivers til dig med en baby i huset. 

Her viser jeg dig vejen til, hvordan du lærer din baby at få dejlige måltidsoplevelser og masser af madglæde.

Klik på billedet og læs mere mere om det magiske madunivers.

FÅ 65 HYGGELIGE SAMTALE-STARTERE, DER GØR DET SJOVT AT SIDDE VED SPISEBORDET.