Babys måltider 7-8 mdr

HØJDEPUNKTER

 

🥦 Alle babyer spiser forskelligt. Nogle kaster sig over maden fra starten. Andre bruger lang tid på at vænne sig til det. Begge dele er lige normalt.

 

🥦 Måltidet handler (stadig) ikke om at mætte din baby. Måltiderne er en sanserejse, vis formål er at øge din babys nysgerrighed overfor mad – samt at øve sig på spisefærdighederne (få maden op til munden, tygge den, sluge den). 

 

🥦 Denne sanserejse er også med til at lære din baby at regulere sin egen appetit.

 

🥦 Tilbyd gerne din baby mælk ca. 20-30 minutter inden måltidet, så din baby ikke er alt for sulten, når I sætter jer til bords. Ellers kan baby godt miste fokus og blive utålmodig.

 

🥦 I denne alder kan du tilbyde 3-6 måltider om dagen. Gør hvad der fungerer for jer. Måske er det 2 måltider – måske er det 6. Du skal ikke stresse over det – I skal nok nå det hele❤️

 

🥦 Hvad angår portionsstørrelse så giv din baby mad, indtil din baby ikke er interesseret mere. 

 

🥦 Tilbyd altid maden, når din baby er frisk og udhvilet. 

 

🥦 Hvis din baby er glad for skemad, så husk også at tilbyde fingermad. Det er vigtigt, at din baby får øvet sig på også at spise selv.

 

🥦 Din baby spejler sig i dig ved spisebordet. Vis hvordan man spiser, holder på en ske/gaffel, drikker af et glas etc.

 

🥦 Brækrefleksen kan stadig være meget aktiv hos mange babyer. Det er helt normalt! Den bedste måde for din baby at “træne” brækrefleksen på, er ved at øve sig på (finger)maden og komme bidelegetøj i munden.

 

🥦 Sørg for at fyre godt op for smagsoplevelsen. Brug gerne masser af krydderier, hvidløg osv. Det er med til at forebygge “kræsenhed” senere hen. 

 

🥦 Sørg for at variere madens konsistens og struktur, så din baby hele tiden kan øve sine tyggeevner. Husk dog at baby ofte skal bruge tid på at vænne sig til nye forandringer omkring maden. 

 

BLIV EN DEL AF KLUB MINI

Klub Mini er mit store online spiseunivers til dig med en baby i huset. 

Her viser jeg dig vejen til, hvordan du lærer din baby at få dejlige måltidsoplevelser og masser af madglæde.

Klik på billedet og læs mere mere om det magiske madunivers.

FÅ 65 HYGGELIGE SAMTALE-STARTERE, DER GØR DET SJOVT AT SIDDE VED SPISEBORDET.