Babys måltider – 6 måneder

HØJDEPUNKTER

 

🥑 Måltidet skal være en hyggelig og dejlig stund for alle omkring spisebordet.

 

🥑 Hold måltidet forholdsvist kort, så din baby ikke sidder i højstolen i for lang tid.

 

🥑 Måltidet er en sanserejse for baby. At spise er en svær og overvældende ting, som baby skal lære. Det tager TID, og jo mere baby får lov at sanse, splatte, mose med maden – jo hurtigere lærer baby at spise.

 

🥑 Mælken er stadig den vigtigste næring. Måltiderne er ikke tiltænkt at mætte baby endnu, men derimod at baby kan øve sig på at spise og sanse maden, så baby bliver tryg ved den.

 

🥑 Det er helt normalt at brækrefleksen aktiveres de første måneder ved spisnigen. Brækrefleksen er vores ven der sikrer at maden ikke ryger i den gale hals.

 

🥑 Husk altid ansvarsfordelingen, når I sidder ved spisebordet: Du sørger for HVAD, der bliver serveret, HVOR maden serveres, HVORNÅR maden serveres. Din baby sørger ALTID for, HVAD der spises af det tilbudet mad, HVOR MEGET der bliver spist og OM der bliver spist noget.

 

🥑 Respekter din babys grænser med maden. Slut måltidet, når baby viser tegn på at være mæt (se min video om “FÆRDIG” rutinen her i modulet BABYS MADFASER i medlemskabet KLUB MINI).

 

🥑 Starter du på fingermad, så sørg for at den er BLØD. Den skal bestå SPLAT-testen (jeg guider dig meget mere om, hvor dan du starter op med fingermaden i KLUB MINI).

 

Giv din baby masser af madglæde fra starten…

Har du brug for inspiration til, hvad du kan give din baby af milde begynder-opskrifter, der er dejlige for maven? Eller er du utryg ved at skulle starte op med skemaden? Eller fingermaden?

Jeg har udviklet et helt særligt online spiseunivers til din baby (og dig). I KLUB MINI kan du blive holdt kærligt i hånden, imens du kan lade dig inspirere omkring din babys madvaner og spisning ved hjælp af:

  • Over 180 opskrifter specielt udviklet til baby (og familien)
  • Madplaner
  • Artikler
  • Fingermad-galleri
  • Madleksikon
  • Og meget mere

Klik på billedet og læs meget mere.

FÅ 65 HYGGELIGE SAMTALE-STARTERE, DER GØR DET SJOVT AT SIDDE VED SPISEBORDET.