Babymadens forskellige stadier

Vores babyer er ret seje!

Billedet som du ser her, viser de forskellige stadier af madens struktur, som babyer går igennem i løbet af det første år (nogle babyer kan dog sagtens finde på at springe mosen over og gå direkte til fingermaden).

Det er én af de mest krævende opgaver at lære at spise. Derfor tager det også ens barn de to første år at beherske denne egenskab ordentligt. Alle de mundmotoriske færdigheder skal nemlig være på plads i munden for at maden kan beherskes ordentligt i munden.

Herudover kræver det, at ens barn bruger ALLE sine sanser, hver gang der spises. Og det er ret svært, skulle jeg hilse at sige. Du tænker måske ikke over det, fordi vi voksne har lært at spise helt “mekanisk” (og det er måske stof til eftertanke).

Husk derfor at anderkend din baby, når der spises. Husk at have tålmodighed. Vær en god rollemodel og vis din baby, hvordan man spiser (spis selv med i forbindelse med dit barns måltider).

OG…lad endelig din baby få fingrene i maden selv – det er en vigtig del af at blive fortrolig og tryg ved maden. For før at dit barn bliver tryg ved maden, kommer den nemlig ikke i munden.

Og lad være med at sammenligne med de andre børn i mødregruppen – for ALLE børn er forskellige, også når det kommer til mad og måltider:-)

 

BLIV EN DEL AF KLUB MINI

Klub Mini er mit store online spiseunivers til dig med en baby i huset. 

Her viser jeg dig vejen til, hvordan du lærer din baby at få dejlige måltidsoplevelser og masser af madglæde.

Klik på billedet og læs mere mere om det magiske madunivers.

FÅ 65 HYGGELIGE SAMTALE-STARTERE, DER GØR DET SJOVT AT SIDDE VED SPISEBORDET.