4 gode råd til “natmad”

Natmad…

Mange børn elsker dette måltid. Og hvis du spørger mig, så synes jeg også, at det er genialt.

Mange børn er sultne efter aftensmaden (uanset om de har spist meget, lidt eller intet). Ofte hænger det sammen med, at vores børn ikke føler sig “overvågede” på samme måde, som de nogen gange kan gør i forbindelse med aftenmaden.

Og så spirer appetitten i de sekund, de rejser sig fra bordet. Fordi presset er væk. 

 

Men måske har du svært ved at planlægge natmaden ind resten af aftenens gøremål?

Eller måske er du bar lidt irriteret over det?

 

Her er 4 gode råd til “natmad”, hsom kan hjælpe lidt på vej.

 

1) Men det er også bare et måltid, der ligger trygt og godt i maven inden sengetid. Nogle gange spises det foran tv’et. Andre gange imens der bliver læst godnathistorie. Eller imens der tegnes. Osv. Alt sammen forbundet med noget trygt og hyggeligt.

Det er også et godt måltid for mor/far. For det gør, at man kan sænke skuldrene lidt, hvis man stresser lidt over, at ens barn ikke har spist sin aftensmad.

 

2) Sæt rammerne for det: Børn elsker faste rammer. Og det kan også være rart for os voksne. Spørger dit barn efter natmad allerede inden aftenmaden er slut? Eller når man siger “det er sengetid”. Aftal et bestemt tidspunkt for natmaden🕖

 

3) Gør det nemt: Der er ikke tale om en 3-retters menu. Lad evt dit barn vælge imellem to ting, fx en portion havregryn eller en rubber. Eller måske rester fra aftensmaden.

 

4) Hvis du er træt af natmaden, så husk på at: Spisning er en dynamisk proces. Fordi dit barn elsker natmad nu, så betyder det ikke, at det fortsætter sådan. Pludselig vil du opleve at dit barn ændrer sin spiseadfærd. Måske spiser han mere morgenmad. Måske mere aftensmad osv. Og så bliver behovet for natmaden mindre.

 

Natmaden er en måde for vores børn at selvregulere på. Derfor er det også naturligt at det “kommer og går” lidt. Og en dag er behovet der ikke mere.

 

Kh Charlotte

FÅ 15 HYGGELIGE SAMTALE-STARTERE, DER GØR DET SJOVT AT SIDDE VED SPISEBORDET.