Gulerod-æblemos
Niveau: Nem
Portioner: ca. 3-4
Alder: Fra 4 mdr +
Ingredienser
-
2 æbler (sorten er ligegyldig)
-
4 mellemstore gulerødder
-
1 tsk. fedtstof pr. portion
-
Modermælkserstatning (MME) eller modermælk efter behov
Vejledning
Skræl både æble og gulerødder (og fjern kernehuset på æblet) og skær æble og gulerødderne i mindre stykker.
Kog gulerødderne til de er møre.
Nogle minutter før gulerødderne er færdige, kommer du æblerne ned i gryden. Lad dem koge sammen i et par minutter.
Hæld vandet fra og blend gulerødder og æble (eller mos med en gaffel).
Tag en portion fra til din baby.
Tilsæt MME eller modermælk indtil mosen har den ønskede konsistens. Tilsæt fedtstof.
SERVERINGSFORSLAG:
🥣 Blend maden, hvis du ønsker en helt fin puré. Tilsæt fedtstof og mælk til den portion, du serverer for din baby.
🥄 Hvis din baby skal til at øve sig på mad med grovere struktur, så brug fx en gaffel til at findele/mose maden med.
👌🏼 Server det gerne som fingermad (fra 6 mdr). Fra 6-8 mdr kan du skrælle æblet, halvere det, fjerne kernehuset, koge det og lade din baby gnave af det. Skær guleroden i stave og kog den mør, indtil den er så blød, at du nemt kan mase den imellem to fingre. Fra 9-12 mdr kan du tilbyde tynde skiver af et kogt æble.
I Klub Mini får du i FINGERMADS-GALLERIET inspiration til, hvordan du kan servere fingermad for din baby.
💧 Lad gerne dit barn øve sig i at drikke af kop til måltidet.
❄️ Mosen opbevares i ca. 1 dag på køl. Er velegnet til at fryse ned i mindre portioner. Men vent med at tilsætte MME eller modermælk i den mad, du fryser ned.